Tulossa ja menossa

Tältä sivulta sekä Facebookista voi kurkistella uusimmat uutiset ja tapahtumat. 

Tiedote julkaistu 15.3.2022

Anneli Heikkisen taidenäyttely ja taiteilijatapaaminen Willa Salmelassa

Taidenäyttely Anneli Heikkinen

Tervetuloa näyttelyn avointen ovien päiviin sekä tapaamaan taiteilija Anneli Heikkistä Willa Salmelaan:

  • La 19.3. klo 11:00 – 15:00
  • Su 20.3. klo 11:00 – 15:00

Osoite: Voimavaratila Toiska, Palonkuja 9, Koskenkorva. Willa Salmelan taidetalo sijaitsee vanhan punaisen päärakennuksen pihapiirissä.

Siveltimellä ja Sydämellä - taide elämän virrassa

Pitkän talven jälleen uusi kevät on alkamassa ja värivoimaisista teoksistaan tunnettu taiteilija Anneli Heikkinen saapuu luoksemme Koskenkorvalle taidetalo Willa Salmelaan. ”Siveltimellä ja sydämellä – Taide elämän virrassa” -näyttely saa jatkoa viime marraskuun suuren taidetalon muutostyön jälkeen tuoden nyt iloa ja toivorikkautta puolentusinan aivan uuden teoksen muodossa. Kävijä pääsee elävöitymään uusien töiden lisäksi jo ennestään Willa Salmelasta löytyvän noin viidenkymmenen teoksen kokoelmasta. Voit tutustua tarkemmin taiteilija Anneli Heikkiseen ja aiempaan näyttelyymme täältä.

 Tavataan luovissa ja iloisissa merkeissä!  Lämpimästi tervetuloa!

#Kulttuurin paikka #Taidenäyttely #Voimavaratila #WillaSalmela

 

Tiedote julkaistu 9.2.2022

Toiska avautuu nuoremmille lapsille - 7 ikävuodesta alkaen

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Koskenkorvalla sijaitseva lastensuojelulaitos Perhekoti Toiska avaa sijaishuollon palvelut aiempaa nuoremmille lapsille. Valmistuneen remontin johdosta Toiskaan ovat jatkossa tervetulleita lapset ja nuoret seitsemästä ikävuodesta alkaen. Jälkihuollon palvelut jatkuvat ja ne neuvotellaan erikseen nuoren tarpeen mukaan.

Tarjoamme lapselle ja nuorelle välittävän, pysyvän ja turvallisen perheyhteisön toiminnallisessa maatilaympäristössä. Työskentelymme kulmakiviä ovat lapsen ja nuoren sekä hänen perheensä arvostava kohtaaminen, turvallisen suhteen luominen, kiintymysperusteinen ja voimavarakeskeinen työote, sekä luonto- ja eläinavusteisuus. Pidämme lapsen suhdetta vanhempiin ja läheisiin tärkeänä. Luomalla suhteen koko perheeseen, voimme mahdollistaa hyvän kehityksen jatkuvan senkin jälkeen, kun sijoitusaika meillä päättyy. Jokaisen sijoituksen alkuun sisältyy dialogisen perhetyön prosessi, jossa työskennellään yhdessä vanhempien kanssa vuorovaikutteisesti ja prosessinomaisesti perheen tilanteen helpottamiseksi ja ratkaisujen löytämiseksi. Tällä luodaan hyvä tila yhteistyölle, sen toteuttavat pitkään perhekotivanhempina toimineet Tiina ja Keijo.

Toiskassa on liki 15 vuotta tehty sosiaalisesti kuntouttavaa ja tunnetaitoja vahvistavaa hevosavusteista työtä lasten ja nuorten kanssa. Palvelu sisältyy Toiskan sijoitusprosessiin ja sitä toteutetaan myös avopalveluna. Toiskan Hevostoiminta on aina tavoitteellista ja suunnitelmallista, sosiaalipedagogiseen viitekehykseen perustuvaa ammattilaisten ohjaamaa toimintaa. Tallissa oivallukset syntyvät kokemuksellisen oppimisen ja kokemusten reflektoinnin kautta. Hevonen osana sosiaalista kuntoutusta motivoi, haastaa ja toteuttaa erilaisia tunteita ja elämyksiä sekä sitouttaa pitkäjänteiseen työskentelyyn. Sote-tallinakin tunnetulle Toiskan Terapeuttiselle Tallille on myönnetty myös Green Care Hoiva- ja Voima- laatumerkit. Merkin myötä olemme lisänneet valikoimaan myös kuntouttavan luonto- ja maatila-avusteisen toiminnan.

Meille on tärkeää, että lapsi kokee olonsa turvalliseksi ja että hän voi luottaa pysyvyyteen moniammatillisen tiimimme aikuisten kanssa. Lapsen etu on, että häntä kasvattavat hyvinvoivat aikuiset. Sen vuoksi meillä kiinnitetään erityistä huomiota työyhteisön hyvinvointiin ja jaksamiseen. Emme tee pitkiä vuoroja, joten arjen ammattilaiset työskentelevät viitenä päivänä joka viikko.

Tervetuloa tutustumaan sekä sijais- että avohuollon toimintaamme. Kerromme mielellämme lisää.

koto@toiska.net / 040 735 7613 / Kalle

#Voimavaratila

Tiedote julkaistu 2.11.2021

Anneli Heikkisen uusi taidenäyttely ja avoimet ovet Willa Salmelassa

Tervetuloa näyttelyn avointen ovien päiviin sekä tapaamaan taiteilija Anneli Heikkistä Willa Salmelaan:

  • To 11.11. klo 14:00 – 18:00
  • Pe 12.11. klo 14:00 – 18:00
  • La 13.11. klo 11:00 – 15:00

Osoite: Voimavaratila Toiska, Palonkuja 9, Koskenkorva. Willa Salmelan taidetalo sijaitsee vanhan punaisen päärakennuksen pihapiirissä.

Taidenäyttely 11. – 13.11.2021 Willa Salmela, Koskenkorva (Palonkuja 9)

Taidenäyttely Anneli Heikkinen

Siveltimellä ja Sydämellä - taide elämän virrassa

“Taide kuuluu elämänvirtaan. Sen paikka on kodeissa, osana ihmisten arkea ja elämää. Siten se voi koskettaa ja antaa voimaansa monissa hetkissä.” – Anneli Heikkinen

Värivoimaisesta ja iloa pirskahtelevasta taiteestaan tunnettu taiteilija Anneli Heikkinen rakentaa uudistetun näyttelykokonaisuuden Koskenkorvalle taidetalo Willa Salmelaan. ”Siveltimellä ja sydämellä – Taide elämän virrassa” -näyttely tuo kahdesta kolmeenkymmentä uutta teosta talon kävijöiden ulottuville. Erityisen tästä taidetalon näyttelystä tekee se, että Heikkisen visuaalisesti vaikuttava ja värikylläinen taide on saumaton osa koko talon sisustusta ja näin myös osa Voimavaratilan yhteisön sekä asiakkaiden arkea.

Heikkisen taide on kuulunut olennaisena osana Willa Salmelan sisustukseen jo vuodesta 2017 lähtien, ja tätä ennen hänen töitään on nähty Toiskan tilan eri rakennuksissa laajalti jo vuodesta 2012 saakka. Willa Salmelaan teoksia on kertynyt kolmenkymmenen taidevuoden ajalta talon kahteen asuinkerrokseen jo liki kuusikymmentä, joista noin puolet tulee olemaan tulevan taidesisustusviikon jälkeen kokonaan uusia ja myös ennen näkemättömiä. Uudessa näyttelyssä vuodenajat ja luonnon visuaaliset elementit elävät ja vaihtavat tunnelmaa huoneesta toiseen astuttaessa. Töiden kerroksellisuus, värien kirkas loisto ja vivahteet koskettavat. Katsojalleen näyttely antaa elämyksellisen ja voimauttavan hetken: Hetken, jossa voi eläytyä ja elämystyä – kohdata värivoiman kaikkine ulottuvuuksineen.

ANNELI HEIKKINEN

Kuvataide on Heikkisen elämäntyö ja voimanlähde. Hän on tehnyt taidetta työkseen yli 40 vuoden ajan. Jo pienestä pitäen Heikkinen on ollut kiinnostunut kaikesta visuaalisuudesta. Tämä kiinnostus johti naisen nopeasti taiteen polulle – polulle, jota hän tulisi kulkemaan suurella palolla koko loppuelämänsä.

Taide on ollut aina vahvasti läsnä Heikkisen elämässä. Hän asui ja esiintyi Pohjanmaalla 30 vuotta, toimien Kurikan yläasteen ja lukion kuvataideopettajana. Heikkinen on ollut mukana näyttelytoiminnassa aina 60-luvun lopulta saakka. Taiteilijan teoksia voi nähdä tällä hetkellä Willa Salmelan lisäksi mm. tunnelmallisessa Kahvila Siirissä Lempäälässä. 

Kotigalleria Valo ja Varjo – Anneli Heikkinen

#Kulttuurin paikka #Taidenäyttely #Voimavaratila

 

Uutinen 28.10.2021

Mikael Pentikäinen vieraili Toiskassa

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen seurueineen kyläili luonamme Toiskan tilalla 28.10.2021. Vierailu oli osa Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien ja Ilmajoen Yrittäjien järjestämää yritysvierailua. Oli hienoa päästä esittelemään tätä meidän tapaa toimia ja ajatella, vaikkakin aika meni yhtäkkiä ja varmasti puolet jäi vielä kertomattakin. Keskustelua ja hyvää ajatusten vaihtoa herätti arjen työmme lisäksi mm. sote-uudistuksen myötä tulevat hyvinvointialueet ja lastensuojelun lakipykälät.

Osana vierailua kävimme tutustumassa myös tallin puolella hevostemme kanssa tehtävään työhön ja paratiisitarhaamme.  Kiitokset koko väelle ja Ilmajoen Yrittäjät tärkeän päivän järjestämisestä.