Tulossa ja menossa

Tältä sivulta sekä Facebookista voi kurkistella uusimmat uutiset ja tapahtumat. 

Tiedote julkaistu 2.11.2021

Anneli Heikkisen uusi taidenäyttely ja avoimet ovet Willa Salmelassa

Taidenäyttely 11. – 13.11.2021 Willa Salmela, Koskenkorva (Palonkuja 9)

Tervetuloa näyttelyn avointen ovien päiviin sekä tapaamaan taiteilija Anneli Heikkistä Willa Salmelaan:

  • To 11.11. klo 14:00 – 18:00
  • Pe 12.11. klo 14:00 – 18:00
  • La 13.11. klo 11:00 – 15:00

Osoite: Voimavaratila Toiska, Palonkuja 9, Koskenkorva. Willa Salmelan taidetalo sijaitsee vanhan punaisen päärakennuksen pihapiirissä.

Taidenäyttely Anneli Heikkinen

Siveltimellä ja Sydämellä - taide elämän virrassa

“Taide kuuluu elämänvirtaan. Sen paikka on kodeissa, osana ihmisten arkea ja elämää. Siten se voi koskettaa ja antaa voimaansa monissa hetkissä.” – Anneli Heikkinen

Värivoimaisesta ja iloa pirskahtelevasta taiteestaan tunnettu taiteilija Anneli Heikkinen rakentaa uudistetun näyttelykokonaisuuden Koskenkorvalle taidetalo Willa Salmelaan. ”Siveltimellä ja sydämellä – Taide elämän virrassa” -näyttely tuo kahdesta kolmeenkymmentä uutta teosta talon kävijöiden ulottuville. Erityisen tästä taidetalon näyttelystä tekee se, että Heikkisen visuaalisesti vaikuttava ja värikylläinen taide on saumaton osa koko talon sisustusta ja näin myös osa Voimavaratilan yhteisön sekä asiakkaiden arkea.

Heikkisen taide on kuulunut olennaisena osana Willa Salmelan sisustukseen jo vuodesta 2017 lähtien, ja tätä ennen hänen töitään on nähty Toiskan tilan eri rakennuksissa laajalti jo vuodesta 2012 saakka. Willa Salmelaan teoksia on kertynyt kolmenkymmenen taidevuoden ajalta talon kahteen asuinkerrokseen jo liki kuusikymmentä, joista noin puolet tulee olemaan tulevan taidesisustusviikon jälkeen kokonaan uusia ja myös ennen näkemättömiä. Uudessa näyttelyssä vuodenajat ja luonnon visuaaliset elementit elävät ja vaihtavat tunnelmaa huoneesta toiseen astuttaessa. Töiden kerroksellisuus, värien kirkas loisto ja vivahteet koskettavat. Katsojalleen näyttely antaa elämyksellisen ja voimauttavan hetken: Hetken, jossa voi eläytyä ja elämystyä – kohdata värivoiman kaikkine ulottuvuuksineen.

ANNELI HEIKKINEN

Kuvataide on Heikkisen elämäntyö ja voimanlähde. Hän on tehnyt taidetta työkseen yli 40 vuoden ajan. Jo pienestä pitäen Heikkinen on ollut kiinnostunut kaikesta visuaalisuudesta. Tämä kiinnostus johti naisen nopeasti taiteen polulle – polulle, jota hän tulisi kulkemaan suurella palolla koko loppuelämänsä.

Taide on ollut aina vahvasti läsnä Heikkisen elämässä. Hän asui ja esiintyi Pohjanmaalla 30 vuotta, toimien Kurikan yläasteen ja lukion kuvataideopettajana. Heikkinen on ollut mukana näyttelytoiminnassa aina 60-luvun lopulta saakka. Taiteilijan teoksia voi nähdä tällä hetkellä Willa Salmelan lisäksi mm. tunnelmallisessa Kahvila Siirissä Lempäälässä. 

Kotigalleria Valo ja Varjo – Anneli Heikkinen

#Kulttuurin paikka #Taidenäyttely #Voimavaratila

 

Uutinen 28.10.2021

Mikael Pentikäinen vieraili Toiskassa

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen seurueineen kyläili luonamme Toiskan tilalla 28.10.2021. Vierailu oli osa Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien ja Ilmajoen Yrittäjien järjestämää yritysvierailua. Oli hienoa päästä esittelemään tätä meidän tapaa toimia ja ajatella, vaikkakin aika meni yhtäkkiä ja varmasti puolet jäi vielä kertomattakin. Keskustelua ja hyvää ajatusten vaihtoa herätti arjen työmme lisäksi mm. sote-uudistuksen myötä tulevat hyvinvointialueet ja lastensuojelun lakipykälät.

Osana vierailua kävimme tutustumassa myös tallin puolella hevostemme kanssa tehtävään työhön ja paratiisitarhaamme.  Kiitokset koko väelle ja Ilmajoen Yrittäjät tärkeän päivän järjestämisestä.